ARTICLES CIBERPAIS
EL MOVIMENT DEL SOFWARE LLIURE EXPORTA LES SEUES IDEEES MÉS ENLLÀ DELS ORDINADORS.
Este article parla de les conferències de les jornades de LibreMeeting, on acudiren polítics, filòsofs i psicòlegs per a discutir l’ètica del coneixement lliure en els distints àmbits. I on autors com Stallman criticaren durament a les empreses de software privatiu.
Termes que no enteniem i hem buscat;
-Jornades LibreMeeting- conferències on es parlava de l’importància del coneixement lliure. www.wikipedia.com
-FKF- fundació coneixement lliure no gobernamental, on el seu principal objectiu es promoure i defensar el coneixement lliure. www.libre.org
-Tareas de lobby- no sabem el que es, i no hem trobat en ninguna pàgina res que ens ho aclarisca.
SUSAN GEORGE
Aquest article parla del punt de vista que te aquesta escriptora sobre el software lliure. On diu, que encara que està a favor d’aquesta proposta, ella utilitza software privatiu, una perquè no te temps de aprendre i ningú que l’ensenye. Amés pensa que no te el perque no cobrar pels seus llibres, ja que hi suposa una de les seves fonts d’ingressos, i també perquè dedica molt de temps a escriure-los.
PASEO POR LA EDAD MEDIA (APARTADO DE JUEGOS)
Aquest article ens parla del fenòmen que ha produït la pel·lícula del “senyor de los anillos”, siguent una de les obres més explotades de la industria dels videojocs.
Pensem que un dels factors que ha provocat que els jocs tinguen un gran impacte en la nostra societat actual, es haver passat de forma individualitzada a jugar amb altres usuaris de distintes parts del món gràcies al on-line.
Ademés els jocs que se fan ara te permiteixen crear-te el teu propi personatge, sempre complint les normes del joc.
També pensem que els factors que impulsen al ser consumisme es la calitat d’imatge, el aproximar-se tant a la realitat i la referència a les imatges de la pel·lícula, pel qual els fans d’aquesta se senten impulsats a la seva compra.
Per últim pensem que en els jocs de hui en dia pots fer coses que s’aproximen molt a la realitat, arrivant a convertir-se en un món viurtual.
EL ESCAPARATE: “TODA LA ALTA DEFINICIÓN EN UN SOLO APARATO”
En este article ens parla de les últimes novetats tecnològiques, on trobem aparells tan sofisticats com el blu-ray, que es un dels formats de disc succesors del DVD. El disc blu-ray utilitza un làser de color violeta de 405 nanómetres, a diferència del DVD, que utilitza un de color roig de 650 nanómetres. Això permiteix una major informació grabada en el mateix disc. (http://www.wikipedia.com/)
Un altre article d’aquesta pàgina que ens ha cridat l’atenció, es el ordinador Zoubu. Ja que aquest esta considerat un ordinador per a tontos, on l’usuari no este que preocupar en ningun moment dels programes d’instal·lació, perque es el propi ordinador el que ho fa soles, tot gràcies a haver sustituït la memòria flash pel disc dur.
Termes que no enteniem i els hem buscat;
-Duresa de 9 H(monitor que no es ralla)- es una unitat de mesura de la duresa.
MÚSICA:“BJÖRK INCLUYE EN LOS CONCIERTOS EL REACTABLE CREADO POR SERGI JORDÀ”
En aquest article ens parla del nou instrument musical electrònic creat per la universitat de Barcelona, el qual és una taula lluminosa sobre la que es mouen objectes relacionats amb sorolls diferents, com si es tractara d’un sintetitzador modular o d’un llenguatge de programació directament manipulable.
En l’apartat d’aquest article referent als programes trobem uns quants dubtes com:
-“pyme”- es una activitat empresarial comprenguda entre 0 i 240 treballadors (www.apymes.es) .
-RCS- ferramenta de control de versions disponibles per a quasi qualsevol sistema operatiu. (www.blackshell.unebox.net) .
ARTE: “LA CASA ENCENDIDA”
Aquest article ens parla de “La Isla de la Casa Encendida”, el primer gran projecte espanyol en Second Life. En aquest lloc virtual nosaltres podem vore exposicions, concerts, passejar per la platja, enviar missatges en botelles, plantar un arbre, entre altres coses. (www.lacasaencendida.com/LCE/lceCruce)
Article; Dia de internet; “El buscador de blogs español Agregax resurge tras una crisis de crecimiento”
Ens parla del buscador de blogs espanyol Agregax, el qual busca blogs hispànics, escrits en qualsevol llengua i creat amb software lliure. A més la diversitat de continguts en els blogs implica que sobre una informació concreta s’originen diferents aproximacions, temàtiques i oposicions. Diu el seu autor, Pau Iglesias, que un dels objectius de Agregax es realitzar un seguiment de estes conversacions entre blogs per vore les diferents perspectives de qualsevol contingut.
A mes va tindre un gran èxit només fer-ho públic a la red, el que l’obligà a Iglesias a tancar-lo i millorar l’infraestructura per tornar-lo a obrir.
Termes que no entenem:
-Techoratti-motor de búsqueda de Internet per a buscar blogs que competeix en Google, i on podem observar que supera els 55 millons de blogs. A mes va tindre un gran èxit
“EXALDED ESTÁ EN DISPOSICIÓN DE COMPETIR CON LOS GRANDES”
En aquest article ens parla de l’aparició d’un buscador anomenat Exalead, el qual fa front als grans buscadors com pot ser google.
Desde el nostre punt de vista pensem que pot ser molt potent, ja que com ho explica Bourdacle, pretén conseguir una búsqueda més virtual, divertida i eficaç, ja que presenta un gran nombre de ferramentes avançades que favoreixen a l’usuari en la seva búsqueda.
Termes que no entenem:
-Espacio “add hoc”- no trobem cap informació que ens aclarisca el dubte, soles trobem pàgines que fan referència a ell, però no expliquen el que és.
“LA BÚSQUEDA AUTOMATITZADA NO HA LOGRADO EXCLUIR EL FACTOR HUMANO DEL EXPERTO”
Parla, en aquest article, sobre l’alternativa d’utilitzar buscadors verticals, els quals són buscadors especialiçats en sectors concrets, que ens permeten tindre una informació més profunda i actualitzada que un buscador genèric com pot ser google o yahoo, on trobarem una interfaç d’usuars mes orientats al sector. (www.baquia.com/noticiasphp?id=10916).
"LA BATALLA DEL MOVIL"
Aquest ens parla, de que el futur de les busquedes en Internet està en el mobil. I com actualment aquestos, degut al seu reduït espai en la pantalla, no ens deixen vore tota la informació. Però que en un futur pròxim tot açò cambiarà, ja que moltes empreses ja estan treballant per a fer-ho.
ORDEN EN EL ORDINADOR
En aquest article es pretén informar sobre el funcionament bàsic i com nosaltres com usuaris d’aquestos sistemes operatius podem aprofitar totes les seues avantatges i podem aconseguir així un òptim rendiment del nostre ordinador.
A més en aquesta pàgina trobem un apartat de dubtes, on els lectors poden publicar els seus problemes, per a que aquestos siguen resolts, ja que pensem que son dubtes dificils de reoldre per un usuari mig.
EL BUSCADOR; DIVERSITAT BIOLÒGICA.
Ens diu que a causa de la creixent preocupació per el canvi climàtic i les conseqüències que açò pot provocar, s’ha convertit en un tema molt concurrit en la ret, on tobem una quantitat de direccions relacionades en el tema.
DIRECCIÓ.
En aquest trobem diferents tares com la geografia, historia, memòria, en el qual fan referència a pàgines relacionant-les-en cadascun d’aquestos temes.
A més trobem un weblog on ens parla de la guerra civil en Malaga. Podem dir que el weblog és un blog, també conegut com quadern de bitácora, és un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles d’un o varios autors.
MES EN LLA DEL GOOGLE
La majoria de la població utilitza Internet com ferramenta de busqueda d’informació.
Entre la gran quantitat de buscadores que existeixen en el món virtual, el més utilitzat és google, ja que durant el més de març el 86,56 del cibernautes espanyols utilitzen aquest programa. Però si aquesta xifra la comparem amb el nombre d’habitants que hi ha en la terra, trobem que no mes representa el 16% de la població mundial, ja que molt continents no estan desenvolupats, com és el cas dels que és troben al continent Àfrica, representant el 4%dels usuaris.
Per una altra part Espanya encara que ha guanyat internautes, perd posicions en l’última classificació que s’ha fet respecte als països que adapten les tecnologies.
QUAN LA GENT POT CREAR LA SEUA PROPIA TECNOLOGIA ÉS QUAN ÉS DESPERTA LA PASSIÓ.
Ens parla de la opinió de Gershenfel on ell considera que avui en dia som una societat molt competent en el món de les noves tecnologies.
Pensa que quan la gent siga capaç de crear la seu apropia i tecnologia, és entonces quan és despertarà la verdadera passió.
Per una altra banda ens parla sobre les diferencies que existeix entre Internet 0 i Internet 2.
També ens explica a través d’un informe realitzat per la unió internacional de les telecomunicacions sobre Internet de les coses. On ens diu la visió de una verdadera ret ubiqua, a través de la radiofreqüència, els sensors inalambrics, la intel·ligència embebida i la nanotecnologia.
Per últim Josep Paradells ens explica que el futur de Internet on les coses no resideixen soles en concretar coses si no en donar intel·ligència ambiental.
CONCLUSSIONS GENERALS DE LA LECTURA
Nosaltres podem dir que ho hem entès quasi tot, i aquells conceptes que no coneixíem els hem buscat a la Internet posant allò que hem trobat al post. Les ferramentes que hem fet servir, per buscar la informació han sigut, la enciclopèdia lliure wikipedia amés d’altres pàgines que hem descrit.
Hem estat mirant els diferents blogs dels nostres companys i pensem que uns dels més interessants es el que ha fet Teresa, on ens explicava molt be tots aquells conceptes que pràcticament podrien trobar algun tipus de dificultat per poder entendre-los.
Treball realitzat junt al meu company David Parra Mena.
Este article parla de les conferències de les jornades de LibreMeeting, on acudiren polítics, filòsofs i psicòlegs per a discutir l’ètica del coneixement lliure en els distints àmbits. I on autors com Stallman criticaren durament a les empreses de software privatiu.
Termes que no enteniem i hem buscat;
-Jornades LibreMeeting- conferències on es parlava de l’importància del coneixement lliure. www.wikipedia.com
-FKF- fundació coneixement lliure no gobernamental, on el seu principal objectiu es promoure i defensar el coneixement lliure. www.libre.org
-Tareas de lobby- no sabem el que es, i no hem trobat en ninguna pàgina res que ens ho aclarisca.
SUSAN GEORGE
Aquest article parla del punt de vista que te aquesta escriptora sobre el software lliure. On diu, que encara que està a favor d’aquesta proposta, ella utilitza software privatiu, una perquè no te temps de aprendre i ningú que l’ensenye. Amés pensa que no te el perque no cobrar pels seus llibres, ja que hi suposa una de les seves fonts d’ingressos, i també perquè dedica molt de temps a escriure-los.
PASEO POR LA EDAD MEDIA (APARTADO DE JUEGOS)
Aquest article ens parla del fenòmen que ha produït la pel·lícula del “senyor de los anillos”, siguent una de les obres més explotades de la industria dels videojocs.
Pensem que un dels factors que ha provocat que els jocs tinguen un gran impacte en la nostra societat actual, es haver passat de forma individualitzada a jugar amb altres usuaris de distintes parts del món gràcies al on-line.
Ademés els jocs que se fan ara te permiteixen crear-te el teu propi personatge, sempre complint les normes del joc.
També pensem que els factors que impulsen al ser consumisme es la calitat d’imatge, el aproximar-se tant a la realitat i la referència a les imatges de la pel·lícula, pel qual els fans d’aquesta se senten impulsats a la seva compra.
Per últim pensem que en els jocs de hui en dia pots fer coses que s’aproximen molt a la realitat, arrivant a convertir-se en un món viurtual.
EL ESCAPARATE: “TODA LA ALTA DEFINICIÓN EN UN SOLO APARATO”
En este article ens parla de les últimes novetats tecnològiques, on trobem aparells tan sofisticats com el blu-ray, que es un dels formats de disc succesors del DVD. El disc blu-ray utilitza un làser de color violeta de 405 nanómetres, a diferència del DVD, que utilitza un de color roig de 650 nanómetres. Això permiteix una major informació grabada en el mateix disc. (http://www.wikipedia.com/)
Un altre article d’aquesta pàgina que ens ha cridat l’atenció, es el ordinador Zoubu. Ja que aquest esta considerat un ordinador per a tontos, on l’usuari no este que preocupar en ningun moment dels programes d’instal·lació, perque es el propi ordinador el que ho fa soles, tot gràcies a haver sustituït la memòria flash pel disc dur.
Termes que no enteniem i els hem buscat;
-Duresa de 9 H(monitor que no es ralla)- es una unitat de mesura de la duresa.
MÚSICA:“BJÖRK INCLUYE EN LOS CONCIERTOS EL REACTABLE CREADO POR SERGI JORDÀ”
En aquest article ens parla del nou instrument musical electrònic creat per la universitat de Barcelona, el qual és una taula lluminosa sobre la que es mouen objectes relacionats amb sorolls diferents, com si es tractara d’un sintetitzador modular o d’un llenguatge de programació directament manipulable.
En l’apartat d’aquest article referent als programes trobem uns quants dubtes com:
-“pyme”- es una activitat empresarial comprenguda entre 0 i 240 treballadors (www.apymes.es) .
-RCS- ferramenta de control de versions disponibles per a quasi qualsevol sistema operatiu. (www.blackshell.unebox.net) .
ARTE: “LA CASA ENCENDIDA”
Aquest article ens parla de “La Isla de la Casa Encendida”, el primer gran projecte espanyol en Second Life. En aquest lloc virtual nosaltres podem vore exposicions, concerts, passejar per la platja, enviar missatges en botelles, plantar un arbre, entre altres coses. (www.lacasaencendida.com/LCE/lceCruce)
Article; Dia de internet; “El buscador de blogs español Agregax resurge tras una crisis de crecimiento”
Ens parla del buscador de blogs espanyol Agregax, el qual busca blogs hispànics, escrits en qualsevol llengua i creat amb software lliure. A més la diversitat de continguts en els blogs implica que sobre una informació concreta s’originen diferents aproximacions, temàtiques i oposicions. Diu el seu autor, Pau Iglesias, que un dels objectius de Agregax es realitzar un seguiment de estes conversacions entre blogs per vore les diferents perspectives de qualsevol contingut.
A mes va tindre un gran èxit només fer-ho públic a la red, el que l’obligà a Iglesias a tancar-lo i millorar l’infraestructura per tornar-lo a obrir.
Termes que no entenem:
-Techoratti-motor de búsqueda de Internet per a buscar blogs que competeix en Google, i on podem observar que supera els 55 millons de blogs. A mes va tindre un gran èxit
“EXALDED ESTÁ EN DISPOSICIÓN DE COMPETIR CON LOS GRANDES”
En aquest article ens parla de l’aparició d’un buscador anomenat Exalead, el qual fa front als grans buscadors com pot ser google.
Desde el nostre punt de vista pensem que pot ser molt potent, ja que com ho explica Bourdacle, pretén conseguir una búsqueda més virtual, divertida i eficaç, ja que presenta un gran nombre de ferramentes avançades que favoreixen a l’usuari en la seva búsqueda.
Termes que no entenem:
-Espacio “add hoc”- no trobem cap informació que ens aclarisca el dubte, soles trobem pàgines que fan referència a ell, però no expliquen el que és.
“LA BÚSQUEDA AUTOMATITZADA NO HA LOGRADO EXCLUIR EL FACTOR HUMANO DEL EXPERTO”
Parla, en aquest article, sobre l’alternativa d’utilitzar buscadors verticals, els quals són buscadors especialiçats en sectors concrets, que ens permeten tindre una informació més profunda i actualitzada que un buscador genèric com pot ser google o yahoo, on trobarem una interfaç d’usuars mes orientats al sector. (www.baquia.com/noticiasphp?id=10916).
"LA BATALLA DEL MOVIL"
Aquest ens parla, de que el futur de les busquedes en Internet està en el mobil. I com actualment aquestos, degut al seu reduït espai en la pantalla, no ens deixen vore tota la informació. Però que en un futur pròxim tot açò cambiarà, ja que moltes empreses ja estan treballant per a fer-ho.
ORDEN EN EL ORDINADOR
En aquest article es pretén informar sobre el funcionament bàsic i com nosaltres com usuaris d’aquestos sistemes operatius podem aprofitar totes les seues avantatges i podem aconseguir així un òptim rendiment del nostre ordinador.
A més en aquesta pàgina trobem un apartat de dubtes, on els lectors poden publicar els seus problemes, per a que aquestos siguen resolts, ja que pensem que son dubtes dificils de reoldre per un usuari mig.
EL BUSCADOR; DIVERSITAT BIOLÒGICA.
Ens diu que a causa de la creixent preocupació per el canvi climàtic i les conseqüències que açò pot provocar, s’ha convertit en un tema molt concurrit en la ret, on tobem una quantitat de direccions relacionades en el tema.
DIRECCIÓ.
En aquest trobem diferents tares com la geografia, historia, memòria, en el qual fan referència a pàgines relacionant-les-en cadascun d’aquestos temes.
A més trobem un weblog on ens parla de la guerra civil en Malaga. Podem dir que el weblog és un blog, també conegut com quadern de bitácora, és un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles d’un o varios autors.
MES EN LLA DEL GOOGLE
La majoria de la població utilitza Internet com ferramenta de busqueda d’informació.
Entre la gran quantitat de buscadores que existeixen en el món virtual, el més utilitzat és google, ja que durant el més de març el 86,56 del cibernautes espanyols utilitzen aquest programa. Però si aquesta xifra la comparem amb el nombre d’habitants que hi ha en la terra, trobem que no mes representa el 16% de la població mundial, ja que molt continents no estan desenvolupats, com és el cas dels que és troben al continent Àfrica, representant el 4%dels usuaris.
Per una altra part Espanya encara que ha guanyat internautes, perd posicions en l’última classificació que s’ha fet respecte als països que adapten les tecnologies.
QUAN LA GENT POT CREAR LA SEUA PROPIA TECNOLOGIA ÉS QUAN ÉS DESPERTA LA PASSIÓ.
Ens parla de la opinió de Gershenfel on ell considera que avui en dia som una societat molt competent en el món de les noves tecnologies.
Pensa que quan la gent siga capaç de crear la seu apropia i tecnologia, és entonces quan és despertarà la verdadera passió.
Per una altra banda ens parla sobre les diferencies que existeix entre Internet 0 i Internet 2.
També ens explica a través d’un informe realitzat per la unió internacional de les telecomunicacions sobre Internet de les coses. On ens diu la visió de una verdadera ret ubiqua, a través de la radiofreqüència, els sensors inalambrics, la intel·ligència embebida i la nanotecnologia.
Per últim Josep Paradells ens explica que el futur de Internet on les coses no resideixen soles en concretar coses si no en donar intel·ligència ambiental.
CONCLUSSIONS GENERALS DE LA LECTURA
Nosaltres podem dir que ho hem entès quasi tot, i aquells conceptes que no coneixíem els hem buscat a la Internet posant allò que hem trobat al post. Les ferramentes que hem fet servir, per buscar la informació han sigut, la enciclopèdia lliure wikipedia amés d’altres pàgines que hem descrit.
Hem estat mirant els diferents blogs dels nostres companys i pensem que uns dels més interessants es el que ha fet Teresa, on ens explicava molt be tots aquells conceptes que pràcticament podrien trobar algun tipus de dificultat per poder entendre-los.
Treball realitzat junt al meu company David Parra Mena.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada